Hvis du ikke har mulighed for at tilpasse dine billeder i et billedbehandlingsprogram, inden du uploader dem til WordPress, er der mulighed for at foretage basale tilpasninger af billeder som beskæring, skalering og rotation/flip i WordPress.

Når du har uploadet billedet, kan du gå ind i Mediebibliotek i administrationsdelen i WordPress. Klik på det billede, som du vil redigere og klik på knappen Rediger billede under billedet.

Du får nu mulighed for at rotere og flippe billedet ved hjælp af knapperne over billedet.

Tilpas billede i WordPress

Beskær billede i WordPressHvis du vil beskære det, skal du med musen markere den del af billedet, som du vil have med i beskæringen. Når du har markeret området, skal du klikke på knappen beskær (den første i rækken over billedet). Husk at gemme dine ændringer, når du har redigeret billedet.

Læg mærke til de sidste to knapper over billedet med pilene. De giver mulighed for at fortryde den sidste ændring og omvendt. Så kan du forsøge dig lidt frem og vende tilbage til udgangspunktet, hvis ændringerne ikke bliver som ønsket.

Billedstørrelse i WordPressHvis du vil skalere billedet – altså få det til at fylde mindre, kan du gøre det ved at ændre dimensionerne i boksen Skalér billede. Du kan skalere det originale billede proportionelt. Det bedste resultat fås, hvis du skalerer, før du beskærer, vender eller roterer. Og husk at billeder kun kan nedskaleres, ikke opskaleres.

Du kan se en kort video om de omtalte muligheder for at redigere dine billeder i WordPress her:

Tilpas dine billeder i WordPress