Har du brug for en tilmeldingsformular, en kontaktformular eller en anden form for mulighed for at brugerne på din WordPress hjemmeside eller webshop kan udfylde nogle felter med information, så er der adskillige plugins til formålet.

Jeg vil her beskrive hvordan du sætter formularer op med pluginet Contact Form 7

Først skal du installere pluginet Contact Form 7 på dit WordPress site. Se indlægget Brug af plugins i WordPress, hvis du er i tvivl om, hvordan du installere et plugin.

Opsæt en formular med Contact Form 7

Når du har installeret og aktiveret pluginet Contact Form 7, kan du oprette formularer under menupunktet Kontakt i menuen i venstre side i administrationspanelet.

Opret en ny formular

  1. Klik på Tilføj ny under menupunktet Kontakt.
  2. Vælg et andet sprog end dansk, hvis relevant – ellers klik på den blå knap Tilføj ny.
  3. Giv formularen en titel
  4. Du kan nu slette eller tilpasse den formular-tekst, som ligger som default.

Opret kontaktformular

Du kan tilføje nye elementer til formularen ved at klikke på den type felt, du ønsker, blandt firkanterne i toppen. Placer cursoren der i formularen, hvor feltet skal sættes ind, før du klikker på firkanten og genererer feltet.

Du skal definere om feltet er et påkrævet felt og evt. valgmuligheder:

kontaktformular afkrydsningsfelt

Når du er færdig klikker du på knappen Indsæt tag.

Du har nu genereret selve feltet:

[checkbox dato “d. 29/3” “d. 4/4” “d. 5/6”]

Så skal du skrive teksten til feltet – f.eks.:

<p>Vælg dato:<br />

[checkbox dato “d. 29/3” “d. 4/4” “d. 5/6”] </p>

Når din formular er færdig, gemmer du den ved at klikke på knappen Gem i højre side.

Vær opmærksom på HTML-koderne <p></p> som betyder paragraph/afsnit og <br /> som betyder break/linjeskift. De er der for at formularen kommer til at stå pænt på din side.

Hvem skal modtage indholdet af formularen?

Når du har lavet din formular, skal du definere, hvad der skal stå i den mail, der afsendes, når formularen udfyldes og sendes.

Klik på fanebladet E-mail på den pågældende formular for at udfylde, hvad der skal stå i e-mailen.

formular-modtager

Øverst kan du se de felter, du har brugt i din formular og kopiere dem ind i mailens indhold – sådan som du vil have informationerne fra formularen til at stå i mailen:

Den mail-adresse, der skal modtage indholdet fra formularen skal stå under feltet Til.

Indsæt formularen på en side

Når du har lavet en formular, kan du indsætte den på en side ved at klikke på Kontakt i menuen i venstre side. Kopier Kortkoden ud for den formular, du gerne vil benytte.

Kortkoden kan f.eks. se således ud: Formular kortkode

Gå nu til den side, hvor formularen skal indsættes – åben siden i administrationsdelen og placer cursoren der på siden, hvor formularen skal være. Indsæt den kopierede Kortkode og gem siden. Tjek på siden, at formularen ser ud og virker som den skal.

Rediger i eksisterende formular

Når du vil ændre i indholdet i en eksisterende formular, går du ind under Kontakt og vælger den formular, du vil ændre i. Her kan du både ændre indholdet i formularen og i den mail, der afsendes.

Hvis du f.eks. blot vil ændre datoer i nogle afkrydsningsfelter, kan du gøre det direkte i tekstvinduet ved simpelthen at skifte datoerne. Klik herefter på knappen Gem i højre hjørne og tjek på siden med formularen at den har ændret sig. Husk at teste formularen, hver gang du ændrer den.

Du kan også tilføje og fjerne felter i en eksisterende formular.

Du behøver kun at lave ændringer i formularen under punktet kontakt, så vil den automatisk ændre sig på den side, hvor formularen ses på dit site.

Hvis du synes det er lidt besværligt at opsætte en formular med Contact Form 7, kan det være et nemmere alternativ at buge formularen i pluginet Jetpack. Især hvis det er en nogenlunde simpel formular, du har brug for. Læs indlægget Lav en formular med Jetpack for at få en vejledning.

 

 

Lav en formular i WordPress
Tagget på: