wordpress-responsive-webdesignMåske har du hørt og læst flere steder, at nu skal hjemmesider til at have responsive design – hvilket vil sige, at de skal være designet, så de tilpasser sig mobile enheder som f.eks. telefoner og tablets.

Google har meldt ud, at det efter d. 21 april 2015 kommer til at trække hjemmesider ned i søgeresultaterne, hvis de ikke har responsive design. Se f.eks. artikel i Version2 om Google og responsive design.

Det har for alvor fået mange til at blive opmærksomme på, om deres hjemmesider fungerer ordentligt på de mobile enheder – og det er der faktisk mange, der ikke gør.

Selvom det kan være irriterende, at Google nærmest presser folk til at lave responsive design og selvom det kan føles urimeligt, at en hjemmeside, der fik nyt, lækkert design for 2-3 år siden, nu pludselig dømmes ude, så giver det alligevel mening at tænke på, hvordan den fungerer på f.eks. en smartphone. For flere og flere bruger altså internettet via deres telefon, og de bliver irriterede og surfer videre, hvis det bliver for besværligt at bruge en hjemmeside på smartphonen.

Hvis du er i tvivl, om din hjemmeside er lavet med responsive design, kan prøve nogle af de værktøjer, der findes på nettet, som giver et godt praj om, hvordan din hjemmeside tager sig ud for brugere af forskellige mobile enheder.

Prøv f.eks. Googles eget testværktøj eller et af de mange værktøjer, der viser din hjemmeside i forskellige enheder.

Det behøver ikke koste en formue, at få din hjemmesides design gjort responsive, men det kan komme til at koste din gode placering i søgeresultaterne at lade være. Hvis du bruger WordPress, kan du vælge at skifte til et af de mange temaer, der allerede er lavet med responsive design. Det kan være et, der er gratis – se eksempler på gratis temaer med responsive design her. Eller et der koster lidt, men som så kan noget mere – se eksempler på temaer med responsive design, som koster noget her. Eller prøv selv at søge på Google. Der er masser at vælge i mellem. Du kan måske finde et, der minder om dit nuværende og tilpasse det, så det ligner. Eller du kan benytte lejligheden til at få et nyt og frisk design på din hjemmeside.

Vi hjælper naturligvis gerne med processen, hvis din tid ikke er til at nørkle med hjemmesider og deres design. Ring eller skriv til os og hør om mulighederne.

Tlf. 2190 6776
Mail: info@alfakommunikation.dk

Er din hjemmeside responsive?
Tagget på: