Et plugin er en udvidelse eller tilføjelse af de funktioner, der er i WordPress’ standard pakke. Plugins i wordPress giver mangfoldige muligheder for at tilføje funktioner til din hjemmeside eller webshop.

Der findes i skrivende stund 38.582 plugins at vælge imellem på wordpress.org/plugin. Du kan søge efter lige den funktionalitet, du mangler, og i de fleste tilfælde får du adskillige muligheder at vælge i mellem.

Når du skal vælge, kan det være en idé at kigge på pluginets popularitet. Hvor mange har downloadet det allerede og hvor mange stjerne har det fået. Vær også opmærksom på, hvornår det sidst er opdateret. Nogle plugins kan dog være gamle, men virke udmærket stadigvæk.

wordpress plugin directory

Du kan også klikke på pluginet og læse mere om det. Måske kan du se nogle billeder af, hvordan det virker, og på den måde danne dig et indtryk af om det er noget, du kan bruge.

wordpress backup plugin

Det er som regel en god idé at prøve sig lidt frem. Prøv nogle forskellige plugins af og se, hvad du synes fungere bedst.

Installation af plugin i WordPress

Når du skal installere et plugin, er det nemmeste at gå ind i WordPress administrationspanelet på din hjemmeside. Find menupunktet Plugins og vælg Tilføj nyt. Så får du mulighed for at søge i alle de plugins, der er tilgængelige på wordpress.org/plugins.

Når du har fundet et plugin, du gerne vil installere på din hjemmeside, klikke du på knappen Installer nu ud for pluginet, så bliver det automatisk installeret. Klik herefter på linket Aktiver plugin for at aktivere det på din hjemmeside.

Hvor og hvordan pluginet lægger sig i dit administrationspanel, kan være forskelligt. Men se efter nye muligheder i menuen til venstre – f.eks. under Indstillinger eller Værktøjer. Afhængig af typen af plugin, vil der være mulighed for at lave indstillinger for pluginet her.

Hvis du synes det er svært at administrere et plugin, så kan du prøve et andet. Husk at deaktivere og slette de plugins, du ikke bruger. Det gøres på pluginet i listen med plugins.

Prøv dig frem! Det er den eneste måde at blive klogere.

Brug af plugins i WordPress
Tagget på: